Setdresser

Jij bent verantwoordelijk voor de uiteindelijke aankleding van de set. Alle props en rekwisieten die door de rekwisiteur worden aangeleverd, moeten op tijd en op de goede plek, zo mooi mogelijk in beeld worden gebracht.

Naast creatieve aanleg en een goed gevoel voor compositie, moet je ook de continuïteit van het verhaal goed in de gaten houden. Een verhaal kan meerdere takes bevatten, waarbij alles weer terug op zijn plek moet worden gelegd. Daarbij komt het dikwijls voor dat het verhaal niet chronologisch wordt opgenomen.

Een setdresser moet niet alleen veel weten over decor, rekwisieten en props, maar ook leer je hoe met andere disciplines als regie, licht, camera en geluid samen te werken, omdat die van grote invloed kunnen zijn op jouw werk. Communicatie en stressbestendigheid zijn absolute voorwaarden waaraan je moet voldoen.

De opleiding bereid je voor op het vak en laat je zien hoe je alle professionele stappen die bij setdressen voorkomen, moet zetten. De volgende onderdelen komen aan de orde:

  • Basis Televisie.
  • Algemene uitleg
  • Setdressing voor Film en TV.
  • Kaders van de Camera
  • Communicatie met de regisseur. Continuïteit Research en productie.
  • Packshots.
  • Basis technieken Setdresser.

Lijkt het jou wel wat om ook voor TV en Film de setdressing te verzorgen geef je dan zo snel mogelijk op d.m.v. het aanmeldingsformulier. De opleiding duurt in principe 6 weken*.

Met wekelijks één klassikale les. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden, zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden. (donderdagavond van 20:00u tot 23:00u)

(*Mocht het nodig zijn, dan kan dit uitlopen) 

Kosten: € 1150,-
(Betaling in termijnen mogelijk.)
Startdata: Zie nieuwe website

 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram
LinkedIn