Ervaringen

Presentatie 1, Luc van Kuppenveld

Ik heb de opleiding gevolgd, omdat ik mijn presentatievaardigheden wilde bijspijkeren. Nu pas ben ik erachter gekomen hoe moeilijk en uitgebreid het vak presenteren is en hoeveel discipline en oefening het kost. De docenten vond ik boven verwachting, uitzonderlijk goed. Zoveel kennis en sociale aandacht had ik niet verwacht. Mijn vragen werden goed beantwoord met duidelijke informatie. In de toekomst hoop ik contact met jullie te houden en hoop ik een programma te gaan presenteren. De opleiding is en één woord: TOP!

Super bedankt voor deze fantastische ervaring en tot ziens!

TV-Regie, Corine Feenstra

In het dagelijks leven ben ik dagproducer bij Dirk-Jan Bijker Producties en baliemedewerker bij ABN AMBRO
Doordat ik deze opleiding gevolgd heb, kan ik nu beter beelden maken en analyseren. Daarnaast heb ik meer kennis van hoe ik een film kan maken. En ik heb echt een veel beter inzicht gekregen! Van de docent vond ik dat hij het vak op een enthousiaste manier bracht.
Er werd goed antwoord gegeven op mijn persoonlijke vragen. De gegeven oefeningen vond ik soms wel pittig, maar het werkt wel om voor de leeuwen gegooid te worden. Ik vond het niveau van de opleiding heel goed.

Styling Film en TV , Rivka Koops

Ik ben aan de opleiding Styling begonnen omdat ik meer basis wilde hebben voor het werk wat ik al deed. Ik heb het zelf geleerd op de set, maar merkte dat ik het af en toe wel wat meer kennis wilde hebben van het beroep stylist.
Ik weet nu na de opleiding beter wat styling inhoudt en hoe ik het kan toepassen in mijn werk. We hebben tijdens de opleiding veel tips en trucs geleerd.

De docenten waren top! Luisteren heel goed en beantwoorden al je vragen uitgebreid. In de toekomst ga ik proberen te werken als stylist bij commercials, fotoshoots en tv. Ook blijf ik, als het lukt, ook nog steeds bij de film werken.

De opleiding vond ik heel goed en praktijkgericht!

SETDRESSER, Hugo Braat
Na enkele maanden te hebben gewerkt op filmsets en hierbij vaak bijgesprongen als setdresser, besloot ik om mij in dit vak te verdiepen. In het verleden heb ik verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van film, maar toen ik de eerste les bij het TVCollege kreeg had ik spijt dat ik ze niet veel eerder had gevonden. Alles wat gewoonlijk wordt aangenomen als regels in de film, maar niemand weet waarom, werd mij in een paar uur tijd uitgelegd. Ik snap nu de volledige sleutelrol van de setdresser in het maken van een shot. En wat vooral fantastisch is, is dat ik nu een wandelende knutselencyclopedie ben geworden en met een gezonde zekerheid dit werk kan verrichten. De docenten zijn bijzonder persoonlijk betrokken bij hun cursisten. Ik wil anderen op het hart drukken dat het TVCollege zeer betrouwbaar is in hun onderwijs. Als er een vervolgcursus komt, zal ik die zeker volgen! Bedankt voor de leerzame tijd!

Acteren Film en TV, Wesley de Jong

Ik heb de cursus tvcollege basis acteren 1 gekozen, omdat ik heel graag acteur wil worden en wilde zien wat ik allemaal al kon, hoever ik zou kunnen komen en wat ik allemaal kan bijleren. Doordat ik de cursus gevolgd heb, weet ik nu hoe ik de teksten beter kan begrijpen en hoe ik een personage goed kan neerzetten. Het waren allemaal leuke lessen met aparte maar wel leuke leerzame oefeningetjes waardoor je veel leert, en er wordt ook veel gelachen.

De cursusleidster gaf goed en leuk les, je wordt serieus genomen en alles word goed uitgelegd. Wanneer je vragen hebt, krijg je er altijd een goed antwoord op terug en je krijg veel aanwijzingen wat je goed doet en wat beter kan.

Al met al was het een hele leuke ervaring en ik zou je zeker deze cursus aanraden als je graag wil acteren en wilt zien hoever je al bent en hoever je nog kan gaan komen.

TV-Productie, Henk Alter
De opleiding TV-Productie / TV-Producer heeft mij meer inzicht gegeven in wat het productievak daadwerkelijk inhoudt. De afwisseling van theorie en praktijk was erg prettig. Martijn (de Bruijn) is een vakman die de kennis op een leuke, praktijkgerichte en enthousiaste manier heeft overgebracht. Zeer leerzaam. Het heeft mij alleen nog maar meer enthousiaster gemaakt dan dat ik al was. Mijn verdere toekomst ligt voor 100% bij de televisie.

Summer School CAMJO, Amber Slingerland

 Ik heb de Camjo opleiding met veel plezier gevolgd. Ik heb meer geleerd dan ik had verwacht. Vanwege mijn eerdere opleiding in camera, regie en montage had ik gedacht dat veel informatie een herhaling zou zijn, maar tot mijn verbazing was dat niet het geval. Ik vond het erg fijn dat er bijna één op één gewerkt werd en veel aandacht aan de gestelde vragen werd gegeven. Mijn enige minpunt van de SummerSchool is dat het zo kort is. Deze opleiding heeft mij erg enthousiast gemaakt en ik ga nu met veel kennis en a BIG SMILE verder.

 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram
LinkedIn