Autocue

Als presentator is het onmogelijk om al je presentatieteksten uit je hoofd leren. Zeker bij lange teksten is dit ondoenlijk. Denk maar eens aan het Nieuws of Opsporing Verzocht. Het hulpmiddel hiervoor is de autocue. Wist je dat zelfs bij Idols alle teksten van autocue gepresenteerd werden?

Presenteren op de autocue vereist een aantal vaardigheden. Naast kennis van de techniek van de autocue en de wijze van presenteren van teksten, is deze training grotendeels gericht op het zo natuurlijk mogelijk contact maken en houden met de camera. Indien gewenst kan er in plaats van vaste teksten ook getraind worden met het werken met steekwoorden op de autocue.

Het TVCollege biedt je de kans d.m.v. een gerichte individuele training autocuelezen je volledig voor te bereiden op het presentatievak.

Tijdens deze persoonlijke training komen oa. de volgende onderdelen aan de orde:

  • Wetmatigheden van de autocue presentatie
  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Cameracontact
  • Tekstzegging en tekstplaatsing
  • Autocue technieken, voet en handbediening.

Na afloop van de training is de deelnemer zich bewust van die persoonlijke aspecten, die een goede presentatie belemmeren dan wel bevorderen. Hij kent de wetmatigheden van het presenteren op de autocue en is bekend met de techniek ervan.

De training is bestemd voor presentatoren die (gaan) werken met de autocue. Voor beginnende presentatoren wordt geadviseerd: 2 dagdelen met een tussenperiode van een week en een derde dagdeel nadat de deelnemer een aantal presentaties in de praktijk heeft uitgevoerd.

Reeds ervaren presentatoren kunnen hun techniek aanscherpen door kritische en objectieve aanwijzingen. Aantal deelnemers: 1 à 2.

Voor startdata in de zomervakantie kan je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

Kosten: € 390,-
(Betaling in termijnen mogelijk.)
Startdata: Op afspraak

.

 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram
LinkedIn